Zdroj: https://archiv.zsrudna.cz/index.php?a=jidelnicky/jidelnicek-12.12.16.12.2016 • Vydáno: 8.12.2016 12:26 • Autor: Ivana Králová
Upozornění: K vydání oběda potřebuje žák čip a musí mít zaplacený oběd na příslušný den. V případě, že čip zapomene, vystaví mu vedoucí školní jídelny náhradní stravenku.
	Pondělí 12. prosince 2016       
	polévka: rýžová                                                           1,7,9
	čočka na kyselo, vejce, okurka                                   3,10,51
	pomerančovník                                                           3,7,51
	                                                                 
	Úterý 13. prosince 2016       
	polévka: z hlívy ústřičné (á la dršťková)                      1,7,9
	halušky s uzeným masem a zelím                                 51
	jogurt                                                                           7
	
	Středa 14. prosince 2016       
	polévka: hovězí se svítkem                                          3,9,51
	hovězí frankfurtská pečeně, celozrnné těstoviny        1,7
	ovoce                                                                 
	          
	Čtvrtek 15. prosince 2016       
	polévka: cizrnový krém s krutony                                  1,3,7,9
	rizoto z krůtího masa se sýrem                                      7
	červená řepa                                                                
	                             
	Pátek 16. prosince 2016       
	polévka: minestrone                                                     9
	pečený losos, šťouchané brambory                              4,7
	zeleninový salát                                               
	 
ZMĚNA JÍDELNÍČKU VYHRAZENA
	Pitný režim: k dispozici je nápojový automat – výběr z několika druhů ovocných šťáv, čaj, voda.
	Teplé pokrmy jsou určeny pro přímou spotřebu v den výdeje - spotřebujte nejdéle do 14,30 hod.
	Pokrmy/nápoje obsahují alergeny - jejich čísla jsou uvedena za názvem jídla. Informace o výskytu konkrétních alergenů obsažených v pokrmu/nápoji jsou pouze orientační. Aktuální údaje jsou k dispozici u personálu kuchyně.
	  
	1     Obiloviny obsahující lepek           8     Skořápkové plody                        51  Obiloviny - pšenice
	2     Korýši                                           9     Celer                                           52  Obiloviny - žito
	3     Vejce                                          10     Hořčice                                       53  Obiloviny - ječmen
	4     Ryby                                           11     Sezamová semena (sezam)          54  Obiloviny - oves
	5     Podzemnice olejná (arašídy)      12     Oxid siřičitý a siřičitany               55  Obiloviny - špalda
	6     Sójové boby (sója)                     13     Vlčí bob (lupina) 
	7     Mléko                                         14     Měkkýši