Zdroj: https://archiv.zsrudna.cz/index.php?a=2016/17-archiv/jidelnicek-16.1.20.1.2017 • Vydáno: 12.1.2017 16:17 • Autor: Ivana Králová
Upozornění: K vydání oběda potřebuje žák čip a musí mít zaplacený oběd na příslušný den. V případě, že čip zapomene, vystaví mu vedoucí školní jídelny náhradní stravenku.
	Pondělí 16. ledna 2017       
	polévka: zeleninová s čočkou                               1,7,9
	jahodové knedlíky s tvarohem                              3,7,51
	ochucené mléko                                                   7       
	                                                                                                 
	Úterý 17. ledna 2017       
	polévka: drožďová                                                1,3,7,9
	mexický guláš, rýže                                              7,51
	banán
	
	Středa 18. ledna 2017       
	polévka: mrkvová                                                  1,7,9
	těstoviny se sýr. omáčkou a krůtím masem             7,51
	                
	Čtvrtek 19. ledna 2017       
	polévka: zeleninová s kapáním                              1,3,7,9,51
	hrachová kaše s cibulkou, párek, okurka                7,10,51
	Skyr – zakysaný mléčný dezert                               7
	                                                
	Pátek 20. ledna 2017       
	polévka: česneková s krupkami                             1,9,51,53
	vepřové na másle, bramborová kaše                      7,51
	 
ZMĚNA JÍDELNÍČKU VYHRAZENA
	Pitný režim: k dispozici je nápojový automat – výběr z několika druhů ovocných šťáv, čaj, voda.
	Teplé pokrmy jsou určeny pro přímou spotřebu v den výdeje - spotřebujte nejdéle do 14,30 hod.
	Pokrmy/nápoje obsahují alergeny - jejich čísla jsou uvedena za názvem jídla. Informace o výskytu konkrétních alergenů obsažených v pokrmu/nápoji jsou pouze orientační. Aktuální údaje jsou k dispozici u personálu kuchyně.
	  
	1     Obiloviny obsahující lepek           8     Skořápkové plody                        51  Obiloviny - pšenice
	2     Korýši                                         9     Celer                                          52  Obiloviny - žito
	3     Vejce                                        10     Hořčice                                      53  Obiloviny - ječmen
	4     Ryby                                         11     Sezamová semena (sezam)          54  Obiloviny - oves
	5     Podzemnice olejná (arašídy)      12     Oxid siřičitý a siřičitany               55  Obiloviny - špalda
	6     Sójové boby (sója)                    13     Vlčí bob (lupina) 
	7     Mléko                                       14     Měkkýši